De beste leiebiltipsene for bilutleie i Italia

De beste leiebiltipsene for bilutleie i Italia

Italia er en republikk i Sør-Europa, kjent for sin antikke storhetstid og mange kjente severdigheter. Det er et flott land å reise til, spekket med historie og opplevelser, og uansett hvor du drar er det masse å se. Italia er ikke bare et land med mye historie, men også et land med variert landskap og klima. For å oppleve landets varierte landskap er det praktisk å leie bil for å få mest mulig ut av reisen. Ta en romantisk kjøretur langs koselige små landeveier for en perfekt tur.

Et historisk klenodium

Bilutleie ItaliaItalia har med sine drøye 61 millioner innbyggere en rik og frodig historie. Hovedstaden Roma var et svært viktig maktsenter i Romerriket, og den italienske halvøya har spilt en stor rolle i store deler av den europeiske historien. Ikke bare var Roma Romerrikets midtpunkt, det var også den katolske kirkens sentrum og renessansens vugge. I tillegg til fastlandet, består Italia av øyene Sardinia og Sicilia samt en del andre små øyer. Italia er en av verdens største vinprodusenter; her kan du forvente mye god vin og god mat!

Italia er det landet i verden som har flest steder som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Kjente byer som Firenze, Venezia og Roma er noen av verdens mest besøkte byer – og med god grunn! Her er det masse å oppleve og mange flotte restauranter med god mat og drikke. Landet har en rik historie og har gjort seg bemerket innenfor både kunst, kultur, litteratur, musikk og film. På listen under er det ramset opp noen viktige severdigheter det er anbefalt å få besøkt i Italia:

 • Colosseum
 • Forum Romanum
 • Pompeii
 • Herculaneum
 • Vatikanet
 • Fontana di Trevi

Praktisk informasjon om leiebil og bilkjøring i Italia

Italia har et godt utbygd veinett og det er flere store motorveier inn til byene. De fleste flyplasser tilbyr leiebil, blant annet hovedflyplassen i Roma, «Roma Leonardo da Vinci International Airport Fiumicinoa» (FCO). Her er et bredt utvalg av kjente leiebilfirmaer; Auto Europa, Leiebil Italia, Avis, Europcar, Easycar, Budget, Hertz, Maggiore, Sixt, Thrifty Car Rental, Targa Rent, Italy by car og Locauto Rent. Flere av disse tilbyr forhåndsbestilling på nett og da kan du gå rett til skranken å hente ut nøklene til din leiebil ved ankomst.

På flyplassen i Roma (FCO) er det enkelt og greit å ta seg fram til leiebilselskapene. Det er skilting som viser vei og flyplassen ligger tett inntil motorvei A91 som gjør det enkelt for deg å kjøre i egen bil til de destinasjonene som venter på deg. For å kunne leie bil i Italia må du være fylt 21 år og hatt førerkort i minst 1 år sammenhengende. I enkelte tilfeller kan sjåfører under 25 år bli pålagt å betale et ekstra gebyr.

Leiebil for en god reiseopplevelse

Med leiebil er det nesten ingen grenser for hva du kan gjøre på tur i Italia. Du kan kjøre til de største byene å oppleve god mat, god drikke og fantastiske nasjonalhelligdommer. Med leiebil er du alltid klar for nye eventyr og du kan følge din egen klokke og trenger ikke tenke på offentlig transport. Skal du kjøre inn i storbyer er det meget praktisk å bruke GPS så det blir enklere å finne de destinasjonene du ønsker med minst mulig stress.

I mange av Italias storbyer er det enkelte steder forbudt å kjøre inn på historiske områder. Disse områdene kalles «Zona Trafico Limitado» (ZTL) og er nøye overvåket. Kjører du inn på et slikt område blir bilen fotografert og du får tilsendt bot til hjemstedsadressen i etterkant. Har du hotell i et historisk sentrum bør du snakke med hotellet på forhånd så du kan få kjøretillatelse som plasseres i frontruten på bilen i den perioden du er der. Promillegrensen i Italia 0,5 og det er påbudt med sikkerhetsbelte.

 • Aldersgrense for bilkjøring er 18 år, men for å leie bil må du være 21 år
 • Kjøring på høyre side av veien
 • Promillegrense 0,5

Eksempler på leiebilforhandlere

Leiebiltipsene ItaliaDet er mange ulike leiebilfirmaer der ute, og mange av dem finner du sentralt som for eksempel på ulike flyplasser. For de aller fleste er det nok det enkleste å leie bil ved ankomst så du kan hente ut bil med en gang du er har kommet fram. Mange tilbyr forhåndsbestilling og dette kan gjøres via Auto Europe, Leiebilguiden, eller Leiebil Italia. På alle disse nettsidene kan du finne aktuell dato for henting, levering, avhentingssted og leveringssted. De tilbyr leie hos flere ulike leiebilfirma.

Alle tilbyr leiebil hos kjente aktører som Avis, Budget, Sixt, Hertz og Europcar. Hos Avis får du også SAS EuroBonus poeng når du leier bil og du får gratis ekstra-sjåfør inkludert i prisen verden rundt. Hos Avis kan du hente ut bil på flere steder spredt rundt i Italia. Dette gjelder flere flyplasser og utleiesteder utenom flyplassene. Det er litt ulike rutiner på hver flyplass med tanke på uthenting av bil, så sjekk vilkår før du forhåndsbestiller. I listen under presenteres noen av Avis’ utleiesteder ved aktuelle flyplasser.

 • Bologna Flyplass
 • Roma Ciampino Flyplass
 • Roma Fiumicino Flyplass
 • Napoli Flyplass
 • Pisa Flyplass
 • Venezia Flyplass
 • Torino Flyplass
 • Palermo Flyplass
 • Flere finner du på Avis sine nettsider

Reisetips

Hvis du leier bil i Italia kan du oppleve landet på en helt annen måte enn hvis du kun oppholder deg på ett sted. Du kan for eksempel ta fly til Sicilia, en av Italias vakre øyer og leie deg bil ved flyplassen Palermo. Her finner du flere av de kjente leiebilfirmaene som Avis, Sixt, Hertz og Europcar. Derfra kan du kjøre rundt på denne vakre øya å oppleve vakker natur og en fin kyststripe med flotte innbydende sandstrender. Du kan også dra til små fjell-landsbyer og vingårder.

Ønsker du å oppleve pizzaens hjemby må du dra til Napoli. Her får du servert den originale pizzaen på ekte italiensk vis. Ønsker du å komme deg ut av byen er det verdt å ta kjøreturen til den antikke byen Pompeii, som i år 79 ble gravlagt i aske fra vulkanen Vesuv. Her er det vel bevarte bygninger og skulpturer fra byens storhetstid og det er enkelt å komme seg hit med leiebil. I tillegg kan du dra til Napolibukten for å oppleve gode snorkel- og dykkeforhold.